'Opel-topman Neumann neemt de leiding over bij Audi' 12/06/2017 14:00

Opel-baas Karl-Thomas Neumann vertrekt zodra de verkoop aan Peugeot rond is, maar zit niet lang thuis. Volkswagen AG wil hem terughalen om de leiding over te nemen bij Audi.

Dat schrijft Reuters op basis van goed geïnformeerde bronnen. Het persbureau meldde eerder al dat Neumann op zijn plaats blijft tot de overname van Opel door de PSA Group afgerond. Hij zou de deal strategisch gezien nog steeds zien als de juiste keuze, maar twijfelt of PSA wel voldoende investeert in elektrische auto's.

Comeback voor Neumann?
De top van Volkswagen zou ondertussen bespreken of het bedrijf Neumann terug moet halen. Hij stapte in 2013 op bij VW om aan de slag te gaan bij Opel, maar zou nu de kans krijgen om de leiding over te nemen bij Audi. Volkswagen wilde echter niet op deze geruchten reageren.

Stadler op de wip
Audi-topman Rupert Stadler komt de afgelopen maanden steeds meer onder vuur te liggen, vooral vanwege zijn rol in Dieselgate. Hij verlengde vorige maand zijn contract nog met vijf jaar, maar op dat moment was al duidelijk dat hij die termijn niet vol zou mogen maken.