Volkswagen Polo gepresenteerd op 16 juni 08/06/2017 20:00

Volkswagen heeft aangekondigd dat de nieuwe Polo op 16 juni aanstaande gepresenteerd wordt in Berlijn. Verdere details ontbreken, al kunnen we die inmiddels zelf wel invullen.

De Polo dook de afgelopen weken namelijk al regelmatig op tijdens testritjes op de openbare weg, soms zelfs zonder camouflage. Volkswagen kiest voor een evolutie, zoals eigenlijk wel te verwachten was. De koplampen en achterlichten zijn aangescherpt, net als de lijnen van de hatchback.

Saaier dan de Ibiza
Volkswagen maakt gebruik van het nieuwe MQB A0-platform, zoals ook al het geval was bij de nieuwe Seat Ibiza. Het Spaanse broertje oogt op het eerste gezicht een stuk spannender, al is dat ook deels afhankelijk van smaak. De Polo is in alle opzichten groter: zowel de buitenkant als de binnenruimte.

Motoren
Onder de motorkap liggen straks verschillende drie- en viercilinders, allemaal voorzien van een turbo. Denk aan de nieuwe 1.5-liter TSI Evo, die ook al in de Golf ligt. Dat blok levert 130 pk, terwijl er ook een variant met 150 pk beschikbaar komt. De 1.0-liter driecilinder kennen we onder andere uit de Octavia en levert 115 pk.

GTI-uitvoering
In eerdere spyshots zagen we ook de GTI-uitvoering al voorbij komen. Die zou best eens snel op de markt kunnen komen, zodat VW de concurrentie aan kan gaan met de Fiesta ST van Ford. De Duitsers bevestigden eerder al dat de koning in de Polo-familie voorzien wordt van een 200 pk sterke 2.0-liter viercilinder met turbo.