Alpina B5 Biturbo: ideaal zoethoudertje voor M5-fans 08/03/2017 14:00

De lak van de BMW 5-serie is nog amper droog, maar tuner Alpina heeft 'm nu al onder handen genomen. Maak kennis met de BMW Alpina B5 Biturbo.

Alpina claimt dat de B5 Biturbo zijn snelste auto ooit is. De 4.4-liter V8 van BMW is dan ook helemaal uitgeknepen en levert nu liefst 608 pk. Spoor je die paarden eens flink aan, dan sprint je in 3,5 seconden naar de 100 km/h, terwijl de teller pas bij 330 km/h stokt. Dat zijn inderdaad geen misselijke cijfers.

Vierwielaandrijving
De B5 krijgt elektronisch regelbare dempers en vierwielaandrijving. Dat laatste is een unicum voor Alpina, want alleen de B7 xDrive ging de B5 op dat gebied voor. Dankzij het setje remmen van Brembo ligt de B5 niet alleen strak op de weg, maar sta je ook in rap tempo stil, mocht dat nodig zijn.

Onderscheidend
Alpina heeft ook het bodywork van de 5-serie onder handen genomen, want je wilt tenslotte wel aan iedereen laten zien dat je niet in een standaard BMW rijdt. De bumpers ogen agressiever, terwijl er rondom voldoende Alpina-logo's gemonteerd zijn om het onderscheid nog duidelijker te maken.

Vanafprijs
Wat kost dit B5-feestje zul je denken? Plunder je spaarvarken maar vast, want de Alpina B5 kost exclusief belastingen 112.000 euro. Daar komt in Nederland ongetwijfeld nog een mooi bedrag bij.