Bentley EXP12 Speed 6e: elektrische roadster smaakt naar meer 07/03/2017 11:00

Bentley heeft een verrassende concept meegenomen naar Genève: de EXP12 Speed 6e. Deze elektrische roadster mag wat ons betreft meteen in productie genomen worden.

De EXP12 Speed 6e Concept heeft veel weg van de EXP10 Coupé die twee jaar geleden op de beursvloer debuteerde. De tweezits cabriolet zou in 2019 in productie moeten gaan, maar dat is nog niet definitief. De reacties in Genève zijn bepalend, al hopen we dat Bentley hoe dan ook doorzet.

Veel gemeen met EXP10
De EXP12 komt uit de pen van Stefan Sielaff. Hij mixt traditionele Bentley-elementen, zoals de grille, met de opvallende neus die we kennen van de EXP10. Het is nog niet duidelijk wat Bentley voor ogen heeft qua aandrijving, maar reken op een elektrische range van zo'n 480 kilometer en vierwielaandrijving. De Britten monteren waarschijnlijk een motor op de vooras én een op de achteras.

Een echte Bentley
'De EXP 12 Speed 6e is een concept die laat zien dat Bentley de toon zet in het luxesegment voor elektrische auto's. We kiezen de passende technologie, kwalitatief hoogwaardige materialen en afwerking die je verwacht van een Bentley. We willen graag een elektrisch model toevoegen aan ons portfolio en zijn daarom benieuwd naar de reacties', aldus topman Wolfgang Dürheimer.