BMW 5-serie Touring met M-Performance goodies 06/03/2017 21:00

De BMW 5-serie Touring is voortaan ook te bestellen met een dik pakket van M-Performance. Ideaal als je 'm normaal net een tikkeltje te degelijk vindt.

BMW komt allereerst met een Power and Sound Kit, een pakket om je 5-serie Touring sneller én luidruchtiger te maken. De 540i xDrive Touring krijgt bijvoorbeeld 25 pk en 50 Nm koppel extra, goed voor een totaal van 365 pk en 500 Nm. De Duitsers claimen verder dat de zescilinder sneller reageert, terwijl het brandstofverbruik gelijk blijft.

Karakteristiek geluid


De nieuwe sound is afkomstig uit een aangepast uitlaatsysteem. De roestvrijstalen demper moet zorgen voor een 'karakteristiek geluid en flair'. De uitlaatsierstukken worden uitgevoerd in chrome of koolstofvezel, afhankelijk van de motorconfiguratie. Het uitlaatsysteem is namelijk ook verkrijgbaar voor de 530d en 530i.

Dubbele diffuser
Qua looks is de BMW 5-serie Touring net iets uitbundiger, onder andere dankzij koolstofvezel bumpers en een dubbele diffuser. Ook het vermelden waard: de ophanging is aangepast om het extra vermogen aan te kunnen, terwijl het remsysteem het rijgedrag dynamischer maakt. De remklauwen vallen ook goed op, want achter het 20-inch lichtmetaal vind je een rood setje.