Eerste blik op productiemodel Jaguar I-Pace 06/03/2017 15:00

Deze week maakt de Jaguar I-Pace concept zijn Europese debuut op de Autosalon van Genève. Speciaal voor die gelegenheid rolt Jaguar een rood gelakte I-Pace de beursstand op. Of dat spannend nieuws is? Nee, dat niet. Maar het feit dat we nu kunnen bevestigen dat het productiemodel en de conceptcar bijna één-op-één gelijk zijn aan elkaar wel.

Wie de toekomstige Jaguar I-Pace alvast van dichtbij wil bekijken kan met een gerust hart naar Genève afreizen. De daar getoonde (rode) I-Pace Concept wijkt namelijk nauwelijks van het productiemodel dat in 2018 op de markt komt, zo weten we sinds vandaag.

Bijna identiek
Jaguar heeft namelijk zelf een foto vrijgegeven van een gecamoufleerd prototype van de I-Pace. En wie dat prototype nauwkeurig bestudeert ziet dat het model nagenoeg identiek is aan de begin dit jaar onthulde conceptcar. Goed nieuws, want wat waren we onder de indruk toen die onthuld werd.

Wat is de I-Pace ook alweer?
Om nog even het geheugen op te frissen: de Jaguar I-Pace is een volledig elektrisch aangedreven SUV. En ook puur als elektrische auto ontwikkeld. De elektromotoren (op de voor- en achteras) leveren samen een vermogen van 400 pk en een koppel van 700 Nm. Of dat ook voor het productiemodel geldt moeten we nog afwachten. Net als het feit dat Jaguar een actieradius van zo'n 500 km claimt. Dat komen we allemaal te weten als Jaguar in 2018 de showroom-waardige I-Pace presenteert.