Bentley Bentayga Mulliner overtreft alles 01/03/2017 14:00

De Bentley Bentayga van nature nog niet luxe (en duur) genoeg? Voilà, dit is de Bentayga Mulliner, standaard voorzien van heel wat onnodige maar ó zo protserige snuisterijen.

Mulliner komt eraan te pas als de reguliere versie best nog wat luxueuzer en pompeuzer kan. En nu valt die eer te beurt aan de Bentayga, waar de Mulsanne en Flying Spur de SUV al voorgingen. Bovendien wordt de Bentley Bentayga Mulliner slechts in een beperkte oplage gebouwd en dat verhoogd de exclusiviteit nog wat verder. Net als het nog bekend te maken prijskaartje.Ombré Burr Walnut Veneer
Met een prijskaartje van € 283.000,- is de Bentayga met afstand de duurste SUV te koop op de Nederlandse markt. Aan standaardluxe ontbreekt het dan ook niet, en toch trekken kopers ervan de portemonnee maar wat graag nog verder open bij aanschaf. Verschuldigde bedragen van ruim drie ton zijn daardoor eerder regel dan uitzondering. Desalniettemin houdt de al niet zo standaard optielijst een keer op. Zo kun je daarop tevergeefs zoeken naar speciale campagneglazen, exclusieve 22 inch wielen, unieke two-tone lakkleuren en zogeheten Ombré Burr Walnut Veneer-decoratie. Allemaal zaken die de Bentayga Mulliner wel voorschotelt. En meer, zoals bijvoorbeeld een topklasse audio-installatie van Naim. Pronken vanaf de zomer?
De Bentayga Mulliner zal voor het eerst te zien zijn op de Autosalon van Genève en in de lente de verkoop ingaan. Rijden zal dan nog niet mogelijk rijden, want zoals valt te begrijpen duurt het enige tijd om zo'n super-de-luxe en deels handgemaakte SUV te bouwen.