Nieuwe BMW 5-serie Touring onthuld 01/02/2017 10:00

Goed nieuws voor wie van ruimte houdt en gecharmeerd is van de nieuwe 5-serie. BMW heeft het doek getrokken van de nieuwe 5-serie Touring. Op de Autosalon van Genève, begin maart, valt de stijlvolle station voor het eerst in levenden lijve te bewonderen.

De nieuwe BMW 5-serie Touring kan – uiteraard – exact hetzelfde als de 5-serie Sedan, alleen dan met net even wat meer bagage aan boord.
Ten opzichte van de Limousine biedt de Touring namelijk 40 liter meer aan standaard kofferbakvolume. Wanneer de in drie delen neer te klappen achterbank (verhouding 40:20:40) wordt platgelegd ontstaat er een pakvolume van 1.700 liter. Ten opzichte van de vorige generatie is dit een toename van 30 liter.Een automatische te openen achterklep is overigens optioneel. Vinkt deze optie aan en een simpele voetbeweging onder de achterbumper volstaat om de grote klep in zijn geheel open te laten scharnieren. Een separaat te openen achterruit (om snel kleinere spullen op te bergen) is standaard en een typische gimmick van BMW.Standaard luchtvering
Ook standaard op de nieuwe 5-Touring is luchtvering met automatische hoogteregeling op de achteras. Daarmee nog niet tevreden genoeg? Weet dan dat er een scala aan rijsystemen in de optielijst prijken om de Touring te laten rijden zoals jij dat wilt.
Dynamic Damper Control, Adaptive Drive met actieve rolstabilisatie, Integral Active Steering (nu verkrijgbaar in combinatie met xDrive), het sportieve en straffere M Sport-onderstel; het is er allemaal. Evenals de batterij aan (elektronische) snufjes en veiligheidssystemen waarmee je al kennis hebt kunnen maken op de 5-serie Sedan. Motoren
Wanneer de 5-serie Touring in juni bij de dealer staat zijn er vier motoren beschikbaar. Bij de diesels trapt BMW af met de 520d, een viercilinderturbo met 190 pk en 400 Nm aan koppel. Daarna wordt alle bescheidenheid overboord gegooid en is het genieten van meer kracht dan strikt genomen noodzakelijk is.Zo levert de 530d een vermogen van 265 pk en liefst 620 Nm en noteren de beide benzinemodellen een vermogen van 252 en zelfs 340 pk. Bij die laatste hebben we het over de 540i met standaard xDrive-vierwielaandrijving die daarnaast 450 Nm aan trekkracht kan ontwikkelen. De 530i moet het met 100 Nm minder stellen maar geniet nog altijd een adequate 350 Nm. Een achttraps automaat is op alle genoemde motoren standaard, behalve de instap-diesel. Die heeft normaliter een handbak. Een automatische transmissie is tegen meerprijs verkrijgbaar.