310 pk voor gefacelifte Volkswagen Golf R 23/12/2016 12:00

De Seat Leon Cupra is 300 pk sterk nu. Als hogere in rang laat Volkswagen dat natuurlijk niet op zich zitten. En dus kreeg de Golf R in zijn vernieuwde gedaante er tevens 10 pk bij. 310 pk is wat de klok nu slaat.

Uiteraard profiteert de Golf R van dezelfde vernieuwingen als de reguliere Golf. Herkende bumpers en koplampen, een opgefrist interieur en nieuwe features, waaronder gesture control en een digitaal instrumentarium. Of de Golf R voortaan ook voorzien is van semiautonome functies is niet duidelijk. Zou zomaar kunnen van niet, want een hot hatch wil je natuurlijk het liefst geheel zelf temmen. Bloedsnel
Over de prestaties gesproken. Tien paardenkrachten extra heeft de Golf R nog wat sneller gemaakt dan 'ie al was. De spurt naar 100 km/h kost nu nog maar 4,6 seconden en dat is gewoonweg extreem rap. Mede dankzij het gestegen koppel van 380 naar 400 Nm. Als topsnelheid wordt – naar Duits gebruik – 250 km/h opgegeven. Laat echter de begrenzer vakkundig verwijderen en dan moet 280 km/h ook lukken. Misschien wel hoger zelfs.