Lang(er) wachten op Maserati Alfieri 19/10/2016 15:00

Het gaat niet zo goed met de Maserati Alfieri. Twee jaar na de conceptcar is er nog altijd geen productiemodel en het ziet er naar uit dat deze ook niet meer gaat verschijnen dit jaar. Laat staan een Alfieri Cabrio. Maar als troost hebben we die wel alvast voor je geïllustreerd.

Update 19 oktober 2016 – Het blijkt maar weer: daar waar rook is, is vuur. Zag het er begin dit jaar al niet best uit voor de beeldschone Alfieri, inmiddels kan het Britse Autocar via Giulio Pastore, de baas bij Maserati Europe, bevestigen dat de Jaguar F-type-killer van Maserati op zijn vroegst pas rond het jaar 2020 zal worden geïntroduceerd. Oef, dat is liefst 6 na de conceptcar! Pleister op de wonde: de nieuwe GranTurismo en GranCabrio staan te trappelen om onthuld te worden.

Eind goed, al goed
Halverwege vorig jaar begonnen we al een beetje argwaan te krijgen; waarom laat de Alfieri als productiemodel zo lang op zich wachten? Het mogelijke effect: wie aan Maserati denkt, denkt tegenwoordig al gauw aan SUV's en bejaarde sportauto's. De stokoude GranTurismo en GranCabrio zijn heden immers een schim van wat ze ooit waren. Dat doet pijn. Maar Maserati-baas Harald Wester belooft verbetering. Goed...
De recente uitspraken van Wester wekken namelijk de indruk dat er wel degelijk een nieuwe sportauto achter de coulissen klaarstaat. Dat is alleen niet de Alfieri, maar de vervanger van de GranTurismo. En dat komt als een heuse verrassing, want steeds werd gedacht dat de Alfieri juist die rol op zich zou nemen. Kennelijk niet dus.

... en slechts nieuws
Verder laat Wester doorschemeren dat de focus van Maserati qua nieuwe modellen ligt op een nieuwe GranCabrio. Wederom geen woord over de Alfieri. Op zich niet erg als daarvoor een nieuwe GranTursimo en GranCabrio in de plaats komen, maar wanneer Wester werd gevraagd hoe het zit met de komst van de Alfieri en daarop een nadrukkelijke 'no comment' antwoordt, begin je een beetje het ergste te vrezen.