Nieuwe Jeep Compass: eerste foto's 27/09/2016 10:00

Zullen we er maar gewoon niet omheen draaien? De Compass is het lelijke eendje van de Jeep-familie. Geweest. Want met deze nieuwe generatie gaat Jeep een heel andere kant op met het model. Maak kennis met de gloednieuwe Jeep Compass.

Nog steeds is het een unieke verschijning. Maar wel een unieke verschijning die prettig op het netvlies ligt. Het front is herkenbaar Jeep, maar met name de lijn die boven de portieren langsloopt en aan de achterzijde een duikvlucht maakt geeft de Compass een eigen stijl. Hij heeft mede daardoor iets stoers. Iets sportiefs.

De details zijn spaarzaam
Details over de Compass wil Jeep op dit moment nog niet met ons delen. Ze blijven in vaagheden. "De nieuwe Compass gaat wereldwijd verkocht worden in meer dan 100 landen. De compacte SUV van Jeep wordt geproduceerd met keuze uit 17 verschillende, brandstofefficiënte aandrijflijnen en hij onderscheidt zich door best-in-class 4x4 off road-capaciteit, brandstofefficiënte aandrijflijnen, authentiek Jeep-design, superieure rijdynamiek op de weg en een groot aanbod van veiligheids- en geavanceerde technologische functies.". Juist ja, daar kunnen we dus niet zoveel mee.

Zomer 2017 bij de dealers
Meer informatie en beeld komen beschikbaar tijdens de Los Angeles Auto Show in november waar de Compass zijn wereldpremière beleeft op de beursvloer. Net voor de zomer van 2017 staat hij bij de dealers.