Aston Martin Zagato als Volante nog sexyer 22/08/2016 10:00

Verrassing! De gefortuneerde die naast de Vanquish Zagato Coupé heeft gegrepen, krijgen nu alsnog een kans met de Volante-uitvoering. Tenminste, als de gehele oplage niet al is vergeven zoals dat veelal gaan bij dergelijke exoten.

Al na het zien van de eerste plaatjes bombardeerden velen de Aston Martin Vanquish Zagato (Coupé) tot de fraaiste auto van het jaar. Ook hier op de redactie kreeg de exotische Brit de handen stevig op elkaar, maar wisten ook wij veel dat ervan ook nog een Volante-uitvoering geïntroduceerd zou gaan worden. Zonder dak is Zagato's nieuwste zowaar nog sexyer dan de Coupé.Technisch gelijk
Zowel de gesloten als dakloze Vanquish Zagato beleefden hun showdebuut tijdens het Concours d'Elegance in Pebble Beach, Californië. Op het dak na zijn beide sportauto's technisch identiek. Ook onder de langgerekte motorkap van de Volante ligt een 600 pk sterke V12. Accelereren naar 100 km/h verloopt evenwel twee tiende van een seconde langzamer, maar een kniesoor die daarover valt. Want geloof ons, met de kap neergestreken is het gevoel van snelheid in de Volante alsnog groter.