LaFerrari Spider is een dode mus 05/07/2016 19:00

Alsof één waanzinnige hypercar nog niet genoeg is vandaag, showt Ferrari ook nog eventjes vluchtig de dakloze LaFerrari.Met deze drie foto's moeten we het doen. Over de auto zelf wordt namelijk met zo min mogelijk woorden gerept. Niets over de aandrijflijn (al laat die zich natuurlijk makkelijk raden) en ook niets over de oplage. Er wordt zelfs niet eens bevestigd of de LaFerrari Spider als zodanig door het leven zal gaan. De Italianen bewaren het allemaal voor de Autosalon van Parijs, in oktober.


Hard- en sofftop

Wat wel alvast verklapt wordt, is dat Spider (hiervan gaan we uit), in tegenstelling tot de California en open 488, niet over een inklapbare hardtop beschikt, maar een afneembare. Eentje van carbon en eentje van stof. Dit is gedaan om het gewicht te ontzien en de aërodynamica op hetzelfde niveau te krijgen als de gesloten variant.

Dod mus
Niet dat dit alles er dan nog toedoet, eigenlijk. Het is namelijk zo dat de LaFerrari Spider al uitverkocht was voor deze onthulling. Ferrari heeft ons dus nogal blij gemaakt met een dode mus. Snik