Open bruut: Aston Martin Vantage GT12 Roadster 24/06/2016 13:00

Aston Martin heeft vandaag haar meest extreme cabriolet ooit gepresenteerd in de vorm van deze Vantage GT12 Roadster. De auto is een one-off en compleet tot stand gekomen met de expertise van het gehele ontwikkelingsteam van de Britse sportautofabrikant. 'Q by Aston Martin', de maatwerkafdeling van de Britten, nam de leiding in het project.

Q by Aston Martin is een team van specialisten dat zich bezig houdt met het volledig naar smaak aankleden van auto's voor haar klanten. Je wilt het leer in de kleur van je bankstel of de exterieurlak in de kleur van je favoriete lippenstift? Het kan, Q by Aston Martin regelt het voor je. Maar de Britten willen een stapje verder gaan en laten met deze Vantage GT12 Roadster zien hoever.

Coupé als inspiratie
In opdracht van een klant heeft Aston Martin deze GT12 ontwikkeld. De klant werd geinspireerd door de GT12 Coupé die begin dit jaar het levenslicht zag, maar al die elementen toe laten passen op de cabrioletversie.

600 pk sterke V12
Onder de kap ligt een speciale 600 pk sterke versie van de 6.0 liter V12. Deze is gekoppeld aan de 7-traps Sportshift III-versnellinsgsbak. Het onderstel werd dusdanig aangepast dat ook de open versie garant moet staan voor die-hard prestaties.

Carbon bodypanelen
Het meest zichtbare aan deze GT12 zijn de talloze nieuwe carbon bodypanelen. De typische bumpers en motorkap bijvoorbeeld zijn specifiek voor de GT12 ontworpen en ontwikkeld en nu ook toegepast op de Roadster.Zoals gezegd gaat het hier om een one-off. We verwachten ook dat dat zo zal blijven. Jammer, want dit soort auto's zien we zo graag in grote getale!