Verijnfd ontwerp voor Maserati Quattroporte 13/06/2016 15:00

De Maserati Quattroporte heeft een kleine restyling ondergaan. Daarbij werd het uiterlijk strakgetrokken, doen twee nieuwe uitvoeringen hun intrede en werd in beperkte mate aan de techniek gesleuteld.

Sommige ontwerpen zijn vrij tijdloos. De Maserati Quattroporte is daar een van. En toch stamt het ontwerp alweer uit 2012. Sindsdien zijn er ruim 24.000 van geproduceerd en dat is voor Maserarti toch een aanzienlijk aantal. Ze houden de productie dan ook graag op gang. Een facelift moet de aantrekkelijkheid van het model weer verder vergroten.

Facelift uit het boekje
De facelift is er één uit het boekje: een strak getrokken voor- en achterbumper, hertekende grille en de introductie van nieuwe uitvoeringen. Die uitvoeringen heten GranLusso en GranSport. De Lusso is daarbij volledig gericht op 'Italiaans vakmanschap' terwijl de Sport zich van de dynamische kant laat zien.

10% minder luchtweerstand
Praktisch ongewijzigd is de techniek. De meeste aandacht die er dan toch naar uitging werd besteed aan verbetering van de aerodynamica. Dankzij een elektrisch verstelbare grilleafsluiter wordt het samenspel met de andere aerodynamica verbeterd en nam de luchtweerstand met 10% af.Hogere topsnelheden
Het motorengamma is ongewijzigd. Topmodel blijft de GTS-uitvoering met 3.8 liter biturbo-V8 van Ferrari (530 pk). Het is meteen ook de snelste met zijn sprinttijd naar 100 km/h in 4,7 seconden. Eronder vinden we de 3.0 biturbo-V6, eveneens van moeder Ferrari, met een vermogen van 410 pk. Afgeleid van die V6 is er ook een 350 pk sterk exemplaar. En dat is meteen het blok met de meeste nieuwswaarde, die is voortaan namelijk 20 pk sterker. De Quattroporte Diesel blijft met zijn V6-turbomotor met 275 pk ongewijzigd. Met trots laat Maserati weten dat alle modellen een iets hogere topsnelheid hebben, maar geen hond die dat zal merken.De vernieuwde Quattroporte is per direct bestelbaar.