Dit is de Aston Martin DB11 volgens Zagato 20/05/2016 11:00

Aston Martin en Zagato, dat zijn twee handen op één buik. De twee werken al samen sinds de jaren '60. Hun eerste liefdesbaby was de Aston Martin DB4 GTZ. De jongste schittert dit weekend op het Concorso d'Eleganza Villa D'Este. En wat is het weer een wonder(schoon)kind!

Dat is de Aston Martin Vanquish Zagato. Officieel is het nog een concept, maar de kenners eten inmiddels hoe het gaat. Als dit weekend vijf van de gefortuneerde bezoekers aan het Italiaanse Comomeer hun chequeboek trekken, wordt de auto gewoon realiteit.Onmiskenbaar Zagato
Wie de auto's van Zagato een beetje kent, zal in deze DB11 ook meteen de handtekening van het stijlhuis herkennen. Zo verlaten maar weinig Zagato's de tekentafel zonder een 'double-bubbele'-dak. Ook de bilpartij met een soort van 'afgehakte staart' is veelal onmiskenbaar. Bij de DB11 was die van nature al behoorlijk gekortwiekt, maar toch, Zagato zou Zagato niet zijn om er pas echt een kunststukje van te maken. Dit keer vooral middels turbine-vormige achterlichten en een stijlvolle diffuser. Had je overigens al opgemerkt dat de buitenspiegels van de exotische One-77 komen?

Z-logo's
Aan de binnenkant toont Zagato wat minder haar invloed. Alhoewel, zie de haast ontelbare Z-logo's maar eens te negeren. Onder de kap zit trouwens nog steeds een 5.9 liter V12. Af-fabriek ontwikkelt deze 568 pk, maar voor de gelegenheid is er voor de Zagato iets meer uit gehaald, namelijk 592 pk.