Volkswagen Beetle Dune kan in de verkoop 17/11/2015 12:00

Begin 2013 presenteerde Volkswagen de Beetle Dune Concept in Detroit. Deze vette knipoog naar de duinbuggy's uit de jaren '70 leek productierijp, maar het heeft toch nog twee jaar geduurd voor het zover is. Begin volgend jaar start de verkoop.

De Volkswagen Beetle Dune zal verkrijgbaar zijn in een gesloten en een dakloze variant. Ten opzichte van de gewone Beetle (Cabriolet) onderscheidt het speciale model zich vooral aan de hand van een grotere bodemspeling en dito spoorbreedte. Over 4Motion-vierwielaandrijving wordt niet gerept, wat vermoedt dat de Dune gewoon voorwielaangedreven zal zijn zoals alle andere Beetle's.Sex appeal
De Beetle Dune moet je dan ook niet zien als een kordaat terreinbeest, maar is vooral bedoeld om te flaneren. Daarvoor heeft Volkswagen zoal brede wielkasten uit de schappen getrokken, alsook stoerdere bumpers met skid plates. Verder is er een achterspoiler gemonteerd en rolt de Dune op specifieke 18 inch met all season-banden.Ook voor ons?
Interesse? Dan moeten we je mogelijk teleurstellen. De Beetle Dune is in de eerste plaats bestemd voor Amerika (waar de Beetle veruit de grootste populariteit geniet). Begin volgend jaar is de gesloten variant daar te koop, kort daarna gevolgd door de Cabriolet.
De enige beschikbare motor wordt de 1.8 TFSI met 170 pk, gekoppeld aan een DSG-automaat. Of de Beetle Dune ooit de oversteek maakt naar ons continent, is nog koffiedik kijken.