Bentley Bentayga doorbreekt ook diesel-taboe 21/10/2015 12:00

De Bentayga doorbreekt het ene na het andere taboe voor Bentley. Want naast de allereerste SUV zal de Bentayga ook het eerste dieselmodel van het prestigemerk zijn. Met elektrische turbo ook nog!

Zelf is Bentley nog niet naar buiten getreden met dit opmerkelijke dieselnieuws, maar bij het doorgaans goed ingelichte Automotive News weten ze het zeker: binnenkort zal de Bentayga ook met een dieselmotor verkrijgbaar zijn. Die komt – qua prijs en prestige – natuurlijk onder de majestueuze W12 'te hangen' al is het nog wachten op de daadwerkelijke specificaties. E-turbo
'Als we dan toch bezig zijn…', moet Bentley hebben gedacht, want naar verluidt krijgt de dieselmotor meteen de beschikking over een elektrische turbo. Een nieuwe turbotechnologie waarmee Volkswagen en Audi momenteel vooral te koop lopen.
Zo is naar verluidt de eerste Audi met zogenoemde e-turbo de op stapel staande SQ7, vermoedelijk bedeeld met een dikke V8 TDI, goed voor zo'n 430 pk. De verwachting is dat de diesel-Bentayga de beschikking over dezelfde motor krijgt. In de basis is de Brit immers technisch gebaseerd op de grootste Q uit Ingolstadt.