Ontwerpers storten zich vol op Land Rover Evoque 19/10/2015 18:00

Om de Evoque uit de schaduw van zijn grote broers te laten stappen, presenteert Land Rover twee bijzondere uitvoeringen van het compacte crossover-model. Bij de één is het voorwerk al gedaan, bij de ander mag jij de ontwerper uithangen.

Laten we beginnen met de 'Evoque by Studio Job'. Zoals de naam al zegt is die in samenwerking met het gelijknamige ontwerperscollectief ontworpen. Studio Job is opgericht door Job Smeets en Nynke Tynagel en het mag duidelijk zijn dat zij een voorliefde hebben voor brons. Je moet er (tevens) van houden, maar het contrasteert in het geval wel lekker met het gitzwart. Kunst en kitsch
Er zijn twee versies: de zogeheten Job Evoque Bronze met gepolijste bronzen elementen of de Job Evoque Black, die is voorzien van hoogglans zwart gecoate aluminium elementen. In het interieur van beide trekt een signatuur in reliëf van Studio Job de aandacht. Dat is aangebracht op de versnellingsknop van de automatische 9-trapstransmissie. Verder is het vooral zwart Ebony-leder dat de klok slaat, afgewisseld met Satin Brushed-aluminium en Gloss Black Strata-inleg op het dashboard en de middenconsole.Kunst of kitsch? Dat mag je zelf bepalen. De kostprijs schurkt met een pittige € 92.250,- in elk geval tegen het eerste aan. Onder de motorkap gaat dan wel de 240 pk sterke Si4-benzinemotor schuil, gecombineerd met de uitrusting van de HSE Dynamic-uitvoering en een exclusieve oplage van maximaal 20 stuks.Dat kan beter!
Vind je de Evoque by Job maar niets en denk je dat je het zelf beter kan, dan is de designwedstrijd 'Design Your Evoque' wellicht iets voor jou. Hij is de tweede keer dat 'ie gehouden wordt en Land Rover vraagt aan heel Nederland om zijn of haar eigen Range Rover Evoque te ontwerpen. Wie weet wordt jij wel de nieuwe Piet Boon (of Victoria Beckham als je dat liever wilt).Win een Evoque
De drie winnende ontwerpen worden op 10 februari 2016 bekendgemaakt op Rotterdam Contemporary Art Fair en zijn tevens te bewonderen tijdens deze designbeurs. Daarna mogen de winnaars drie maanden lang rondrijden in de door hun zelf ontworpen Range Rover Evoque. De jury die zich over de ontwerpen zal buigen bestaat net als vorig jaar uit juryvoorzitter Piet Boon, topfotograaf Rahi Rezvani en trendwatcher Vincent Moleveld.