Koninklijk picknicken volgens Bentley 29/09/2015 11:00

Het in de VS bekende tailgaten - picknicken vanuit je kofferbak - krijgt met de Bentley Bentayga een koninklijk tintje. De handgemaakte picknickset van Bentley's Mulliner-afdeling heeft niet alleen een dergelijk prijskaartje, maar bovendien is het servies afkomstig van Linley, het bedrijf van een neefje van Koningin Elizabeth II.

De Bentayga blijft superlatieven voortbrengen. Hij staat al te boek als de snelste SUV ter wereld en heeft met het Breitling Tourbillon ook nog eens het duurste auto-accessoire ter wereld te pakken. Deze picknick-set zal met een prijskaartje van zo'n € 21.000,- in de schaduw staan van dat klokje, maar met bier en chips tailgaten zoals de Amerikanen dat doen is eveneens het andere uiterste.

Porcelein en zilver
De picknickset, die bestaat uit drie modules, is gemaakt door de Mulliner-afdeling van Bentley. Het wordt volledig met de hand vervaardigd en qua leersoorten en kleuren kan Mulliner elke wens in vervulling laten gaan. Eén van de compartimenten is voorzien van borden, kopjes en schoteltjes uit de Sublime Collection van de Franse porceleinmaker Havilland. Vier sets van het bekroonde Alta Robbe en Berking zilveren bestek alsook een kaasmes van Linley zijn schitterend uitgestald in diezelfde module.Kasjmieren picknickkleed
In de koeling is ruimte voor twee flessen champagne en vier kristallen champagneglazen. De Flying B flessenstop is gemaakt van zilver. In het derde compartiment, of 'Hamper' zoals de Britten het zo mooi noemen, is een kasjmieren picknickkleed opgerold. Bovendien kan hier een toastje, broodje en stukje kaas worden opgeborgen.