Eerste officiële foto's gefacelifte 911 op straat 10/08/2015 17:00

Een Amerikaans automagazine heeft naar verluidt te vroeg op de knop gedrukt waardoor de eerste officiële foto's van de vernieuwde Porsche 911 op straat zijn komen te liggen. Dit tezamen met de belangrijkste specificaties.

Onder de motorkap ligt zoals al een tijdje het gerucht ging inderdaad een turbomotor. Of het nu om een Carrera of een Carrera S gaat, bij beide modellen is het slagvolume daarvan 3.0 liter groot. Ondanks dit gekrompen volume maar dankzij die turbo is er toch meer vermogen. Zo levert de Carrera voortaan 370 pk en de vernieuwde Carrera S geniet 420 pk. Een winst van 20 pk in beide gevallen. Meer trekkracht is er ook en bijkomend voordeel is dat het maximum daarvan bij een lager toerental voor handen is.
Hierdoor kan de S – in combinatie met de razendsnelle PDK-transmissie – ruim binnen de 4 seconden naar de honderd spurten. Met de optionele manuele 7-bak ben je iets later bij de 100 km/h, al is dat verschil praktisch verwaarloosbaar. De topsnelheid is gestegen naar 305 km/h.

Actieve aerodynamica

Op het visuele vlak is er minder groot nieuws te melden. Daar heeft Porsche zoals altijd enkel een en ander verfijnd. De bumpers en de lichtunits bijvoorbeeld. Ook de LED-dagrijverlichting is aangepast. Kenners zullen wellicht al hebben opgemerkt dat de zwarte lamellen in de motorkap nu over de lengte zijn gesitueerd in plaats van over dwars en dat de achterbumper aan weerszijden nu voorzien is van (koel)gaten, tezamen met meer gecentreerde uitlaatpijpen.
Vooraan is de actieve aerodynamica nieuw. Actief als in kleppen in de luchtinlaten van de voorbumper die boven de 15 km/h automatisch sluiten om een lagere luchtweerstand te genereren.

Bron: Vierenzestig & Automobilemag.com