Nieuwe Mercedes E-klasse nader belicht 31/07/2015 10:00

Er is momenteel veel te doen over innovatieve autoverlichting. Moesten eerder BMW en Audi zo nodig kwijt over hoe knap ze wel niet bezig zijn met koplamptechnologie, nu zijn het de mensen bij Mercedes-Benz Passion die het (camera)licht schijnen de op de units van de nieuwe E-klasse. Aan de achterzijde welterverstaan.

De nieuwe E-klasse is in aantocht, dat kan je niet ontgaan zijn. En die zal beter in het rijtje van Mercedes' sedanmodellen passen dan momenteel het geval is. De E is immers altijd een buitenbeentje geweest met – binnen de designtaal van Das Haus – een eigen gezicht. Echter dat persoonlijke karakter stellen de Duitsers niet meer op prijs. Gooi een S- en C-klasse in een blender en het resultaat zal dicht in de buurt van het lijnenspel van de nieuwe E-klasse liggen. Evenwel is er binnen die familielijnen nog wel enige ruimte voor kleine variaties. En daarom krijgt de volgende generatie E-klasse (W213) kunstig ingevulde achterlichten. De mensen van Mercedes-Benz Passion hebben die al kunnen fotograferen.Intelligente LED's
Ja LED's. Geen OLED's. Mercedes laat Audi en BMW het robbertje over wie als eerste met die technologie op de markt komt onder elkaar uitvechten. In plaats daarvan verkiest Mercedes ervoor om een rijker effect te creëren binnen de bestaande lichtunits. De units op deze foto lijkt daarom wel uit ontelbare edelsteentjes te bestaan.
Bovendien weten ze slimmer met lichtopbrengst te spelen. Zo zullen ze 's nachts slechts 80% licht geven in vergelijking met overdag. En wanneer de E-klasse tot stilstand is gebracht, dimmen ze tot 60% van de maximale lichtcapaciteit. Veel mensen vinden LED's namelijk zo fel dat zelfs achterlichten in het donker kunnen verblinden. En ironisch genoeg spande sommige modellen van Mercedes-Benz daarin de kroon. Detroit
Mercedes is de opwarmcampagne rond de nieuwe E-klasse al begonnen, maar dat betekent niet dat we de auto volgende maand al op de IAA Frankfurt te zien krijgen. Dat zou een anders een grote verrassing zijn. Nee, z'n werelddebuut staat gepland voor de NAIAS in Detroit, begin januari. Ook Amerika is namelijk een belangrijke markt.