Audi teast met (Q6's) OLED-achterlichten 29/07/2015 15:00

Audi en BMW houden elkaar op allerlei fronten nauwlettend in de gaten. Maar als het om autoverlichting draait nog een beetje meer, zo lijkt het nu Audi in het kielzog van haar aartsrivaal via een teaser kenbaar maakt ook te werken aan OLED-achterlichten.

Wat wellicht onschuldig begon met dagrijverlichting is met name tussen Audi en BMW inmiddels een felle strijd geworden om wie nu het meest innovatief is. Mercedes-Benz lijkt daarin al lang zijn afgehaakt en andere luxemerken doen liever maar helemaal geen poging zich hierin te verliezen. En geef ze eens ongelijk, want het zal wel altijd stuivertje wisselen zijn. Nog los van het politieke spel dat buiten het oog van de camera gespeeld wordt.Elektrische SUC
Afijn, terug naar de teaser die Audi zopas op het internet heeft gezet. Die geef inzicht in de OLED-technologie die naar eigen zeggen bijna klaar is voor serieproductie, maar moet stilletjes ook hinten naar de innovatieve conceptcar die het merk op de naderende IAA zal onthullen.
Volgens insiders zal dat een grote, volledig elektrisch aangedreven SUC (van Sport Utility Coupé) zijn, bedeeld met drie elektromotoren. Twee daarvan bevinden zich op de achteras; elk voor het aandrijven van een wiel. De derde zit in de transmissie verstopt, waarmee de aandrijftechnologie iets afwijkt van die van de R8 e-tron. Die moet het met twee elektromotoren doen. Proefballonnetje Q6
Na de autotentoonstelling in Frankfurt zal de intern geheten Audi C-BEV verder doorontwikkeld worden tot Q6, een regelrechte tegenhanger van de BMW X6 en GLE Coupé van Mercedes. Ergens in 2018 moet die vermarkt gaan worden. Maar daarover halverwege september ongetwijfeld meer.