Abt Sportsline presenteert RS 3 Limousine 27/07/2015 13:00

Audi heeft al door laten schemeren dat er een RS 3 Limousine aan zit te komen. Maar de Duitse tuner Abt Sportsline wil daar niet op wachten. Ze namen de 300 pk sterke S3 Limousine en kietelden die net zo lang totdat er een RS 3-achtige uit kwam rollen.

Als wij je vertellen dat de S3 Limousine van Abt - zoals je die ziet op deze foto's - 370 pk en 460 Nm op de voorwielen overbrengt dan moet je ongetwijfeld aan de RS 3 denken. En dat klopt. Die ontwikkelt namelijk 367 pk en 465 Nm. Qua vermogen heeft Abt de 2.0 liter turbomotor dan ook behoorlijk weten te kietelen. En ze gaan desgewenst nog verder. Wie kiest voor het ABT Power S package ziet het vermogen namelijk stijgen tot 400 pk en het koppel tot 480 Nm.

Geen vierwielaandrijving
Met dit vermogen wordt de S3 Limousine bijna een RS 3 Limousine. Bijna zeggen we heel bewust. Want hij mist vanzelfsprekend de vijfcilinder waarover het RS-model beschikt. Om dat geluid toch enigszins te kunnen simuleren monteert de tuner uit het Zuid-Duitse Kempten een sportuitlaatsysteem met als visuele bewijs vier flinke pijpen. Toch blijft er één heel belangrijk verschil over: de RS 3 Sportback beschikt over quattro-vierwielaandrijving. De 'RS 3' van Abt moet zijn vermogen kwijt op de voorwielen. En of dat met 400 pk helemaal binnen de perken kan blijven zal enkel een praktijkervaring moeten uitwijzen. Mocht dat tegenvallen, dan moeten we gewoon blijven duimen dat Audi de A3 clubsport quattro in productie gaat nemen.