Lamborghini Asterion enkel als schaalmodel in productie 21/07/2015 11:00

Lamborghini is te druk en te klein om de Asterion LPI 910-4 in productie te nemen. De in 2014 in Parijs getoonde 2+2 hybride-sportcoupé met een imponerende 910 pk blijft dus een concept. Voorlopig. Een troost is dat de bouw van het schaalmodel wel stug doorgaat.

Lamborghini heeft de handen vol aan de Huracan, de opstapel staande Spyder daarvan, en de meerdere versies van de Aventador. Bovendien moet de Urus ook nog klaargestoomd worden. Kortom, de Asterion kan Lamborghini er momenteel niet bij gebruiken, ook omdat het daarvoor niet voldoende productiecapaciteit heeft.Zeg nooit nooit
Hoe indrukwekkend ook, destijds in Parijs gaf Lamborghini al aan dat de plannen om de Asterion in serieproductie te nemen op een laag pitje staan. De auto was primair bedoeld om het publiek te pijlen rond het idee van een hybride-aangedreven 'Lambo'. Nu dat gedaan is en de reacties verzameld zijn, heeft Lamborghini zo haar conclusies getrokken. Maar dit wil niet zeggen dat er geen enkele toekomst in de Asterion zit. Wie weet is de klandizie – in grote getale – op een later moment wel klaar voor deze nieuwe stap van Lamborghini.