Mercedes-AMG (Zuid-Afrika) neemt afscheid van C 63 Coupé 14/07/2015 10:00

Daags geleden plaagde AMG nog met een teaser van de gloednieuwe C 63 AMG, dat doorgaans betekent dat de auto achter de coulissen klaarstaat om het toneel te betreden. Maar de Zuid-Afrikaanse tak van Mercedes' performancehuis wil dat niet laten voltrekken voor het de huidige generatie een kleurig afscheid heeft gegeven met een gelimiteerde editie.

De carrière van de Mercedes C-klasse Coupé zal van relatief korte duur zijn, en zo ook die van de C 63 AMG Coupé. We kennen het model immers pas vanaf halverwege 2011. Dus wanneer Mercedes er binnenkort afscheid van neemt – om plaats te maken voor de geheel nieuwe – is hij slechts 4 jaar in ons midden geweest. Evenwel heeft de huidige C-klasse Coupé er een kort, maar krachtig feestje van gemaakt. Niet veel Mercedessen kunnen immers zeggen dat ze zijn gelanceerd als 'gewone' AMG, als speciale en extra krachtige Edition 507 én als ultieme Black Series. En daar komt deze gelimiteerde Legacy Edition nog bij.Tien stuks
Om vervolgens maar meteen met het slechte nieuws te openen, dan hebben we dat in elk geval gehad. De C 63 AMG Legacy Edition is geheel op eigen houtje van de Zuid-Afrikaanse divisie van AMG tot stand gekomen. De slechts 10 exemplaren die er van worden gebouwd blijven dan ook in eigen land. En dat is natuurlijk erg jammer. Het is namelijk goed voor te stellen dat ook andere markten graag wat kleuriger zouden zijn geworden met zo'n gifgroene C 63 AMG. De felle lakkleur luistert overigens naar de naam Viper Green en verder rolt de C 63 AMG Legacy zoal op exclusieve, 10-spaakse velgen en is hij voorzien van een fikse achtervleugel. Het goede nieuws: technisch wordt de Zuid-Afrikaanse gelukkige verblijd met een aandrijflijn die identiek is aan de Edition 507. Dat betekent dus vermogen van 507 pk bij 610 Nm en een sprint naar 100 km/h in slechts 4,2 seconden.