330 pk sterke Volkswagen Golf voor het circuit 09/07/2015 21:00

Volkswagen gaat racen met de Golf. Om precies te zijn, met een 330 pk sterke Golf die is gebaseerd op de R. De auto zal uit gaan komen in het TCR kampioenschap.

Het WTCC ken je ongetwijfeld, maar heb je al eens gehoord van de TCR International Series? Geeft niet, zo bekend is het immers ook nog niet. Het kampioenschap werd in 2014 opgericht door voormalig WTCC-directeur Marcello Lotti. Hij wilde graag een betaalbare raceklasse oprichten die veel gelijkenissen kent met het WTCC. En aldus geschiedde.

Uitgevoerd volgens race-specs
In het kampioenschap rijden onder meer Seat Leon's, Honda Civic's, Opel Astra OPC's en Audi TT's. En zoals het nu lijkt vanaf volgend seizoen ook de Volkswagen Golf zoals we die hier op de foto's zien. De auto wordt aangedreven door een 2.0 liter viercilinder turbomotor die 330 pk en 410 Nm opwekt. Ondanks dat het TCR-kampioenschap zo betaalbaar mogelijk moet blijven is de Golf uiteraard wel geheel volgens race-specs uitgevoerd. Zichtbaar is dat aan de carbon achtervleugel, uitgeklopte wielkasten, het speciale uitlaatsysteem en de 18 inch wielen. En zoals het hoort is het interieur volledig gestript.

Voor private teams
De Volkswagen Golf TCR is nog een conceptcar, maar het moet vreemd lopen wil de auto niet ingezet gaan worden in het kampioenschap. Het feit dat Volkswagen de auto tijdens de eerstvolgende race al in gaat zetten voor testen zegt ons genoeg. Als dat slaagt kun je per seizoen 2016 zelf instappen!