Productie Bentley EXP 10 Speed 6 vrijwel zeker 30/06/2015 11:00

De kogel is nog niet door de kerk. Maar zowel de directie als de klanten van Bentley willen graag dat de EXP 10 Speed 6 in serieproductie wordt genomen. Net als een 'baby'-Bentayga trouwens. Echter voordat de Britten hier een klap op gaan geven, willen ze eerst uitdokteren hoe het bedrijf dit gaat bolwerken.

Het gaat goed met Bentley. Maar tegelijkertijd is en wil het Britse prestigemerk kleinschalig blijven om haar wereldberoemde identiteit te kunnen behouden. En dat betekent het moeten maken van strenge beslissingen. Niet alles wat er in de achterkamertjes in Crewe wordt bekokstoofd kan zomaar realiteit worden en al zeker niet allemaal tegelijk. Maar als Bentley de stap naar een conceptcar heeft gezet, dan weet je vrijwel zeker dat daar een vervolg op komt aan de hand van een productiemodel. Het ontwikkelen van een studie is immers een flinke hap uit het budget, dus vrijwel alle concepts van Bentley zijn met voorbedachten rade gepresenteerd. En zo ook de EXP 10 Speed 6 die op de laatste Autosalon van Genève werd onthuld. Dat de compacte sportcoupé door vriend en vijand zeer enthousiast werd ontvangen maakt de stap naar de showrooms er alleen maar makkelijker op. Hij komt dus!Ook kans op kleine SUV
Wolfgang Dürheimer, de Duitser die waakt over de typisch Britse identiteit van Bentley, liet tevens op het Goodwood Festival of Speed ontvallen dat zijn werkgever ook serieus nadenkt over een tweede SUV. Sterker, er wordt momenteel deftig gediscussieerd over welke model eerder gelanceerd moet worden: de EXP 10 of een 'baby'-Bentayga (wat meteen aangeeft hoeveel vertrouwen er is in haar allereerste SUV ooit). Misschien niet zozeer vanwege de Europese markt, maar des te meer omdat rijke Chinezen en Arabieren zichzelf ermee willen showen.