Aston Martin DB9 schittert nog eenmaal als GT 24/06/2015 15:00

Aston Martin heeft de DB9 een upgrade gegeven om nog eenmaal te schitteren voordat hij wordt opgevolgd door de DB11. En de zwanenzang mag er zijn, want voorzien van een opgevoerde V12, die het tot 547 pk schopt, als GT de sterkste en snelste DB9 ooit.

Het zijn de laatste loodjes voor de Aston Martin DB9. Want als alles naar wens verloopt wordt hij in de loop van 2016 vervangen door de DB11. Een carrière van maar liefst 13 jaar heeft 'ie er dan opzitten, een unicum voor een sportauto. En toch is deze DB9 GT niet zomaar een actiemodel om nog snel een paar zieltjes te winnen voor Aston Martin. Nee, volgens de Britten is dit juist de DB9 die je moet hebben, want 'de beste van alle jaren ooit'.

Krachtigste DB9
Om dat statement te benadrukken hebben de Engelsen eerst nog eens goed naar de 6.0 liter V12 gekeken. De twaalfcilinder heeft een opfrisbeurt gehad en levert nu 547 pk, 30 pk meer dan de normale DB9 levert. De DB9 GT is dan ook iets sneller bij de 100 km/h. In 4,5 seconden wordt de spurt afgelegd, en daarmee is 'ie in ieder geval de snelste en krachtigste productie-DB9 ooit. Aston Martin maakt van de gelegenheid gebruik om meteen enkele updates door te voeren. Zo beschikt de DB9 GT over adaptieve dempers die zijn in te stellen middels de modi Normal, Sport en Track.

Speciale details
Om de DB9 GT te onderscheiden van de overige varianten zijn er subtiele GT-badges, maar moet je vooral letten op de zwarte splitter en diffuser, de herkende lichtunits met koolstof-elementen en de tienspaaks 20 inch wielen. Zwarte remklauwen en een GT-logo op de tankdop maken het geheel helemaal af.

One-77 stuur
Ook van binnen kreeg de GT een speciale behandeling. Zo is het AMi-infotainmentsysteem verbeterd en heeft deze nu, naast een touchscreen, ook een nieuwe menu-structuur. Verder zijn een met alcantara bekleed stuur standaard en prijkt er een op de One-77 geïnspireerd stuur in de optielijst. De Aston Martin DB9 GT is al te bestellen en wie dat snel doet kan nog in september rijden. De prijzen moeten evenwel nog bekendgemaakt worden.