Ferrari Portofino heeft een vanafprijs 14/02/2018 17:00

Met de lente en hopelijk hogere tempraturen in het vooruitzicht heeft Ferrari de vanafprijs van de Portofino bekendgemaakt. Snel bestellen dus, wil je nog komende zomer flaneren.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen. Eigenaar worden van een Ferrari Portofino kan tegen € 241.261,-. Voor dit geld krijg je een flamboyante coupé-cabriolet met inklapbare hardtop en zeer aansprekende prestaties. Want wat te denken van een V8-vermogen van 600 pk bij een gillende 7.500 tpm en een koppel van 760 Nm waarvan het leeuwendeel al vanaf stationair toerental voorhanden is. Kortom, de Portofino gaat! Van 0 naar 100 km/h in 3,5 seconden om precies te zijn. Toppen doet de opvolger van de California T bij 320 km/h.Prijzige opties
De Portofino is zo'n 70 mille voordeliger dan die andere zonaanbidder in het vaste gamma van Ferrari, de 670 pk sterke 488 Spider. Let wel, voor je er erg in hebt zit je bij de Portofino zo op diens prijs van drie ton. Opties (en die wil je) zijn namelijk schreeuwend duur bij Ferrari.Enkele voorbeelden? De wielen in de zogeheten Sportstyle Diamond Finish: 5.800 euro. Wil je daar ook nog gekleurde remklauwen achter, dan vergt dit nog eens duizend piek. Het adaptieve MagneRide geeft een meerprijs van bijna 4 mille, terwijl luxere vloerbedekking je dik tweeduizend euro terugzet. Omdat lakschade nog duurder is, zijn parkeercamera's rondom à 5 mille zowaar een koopje. Mag het best wat kosten, maar moet het wel leuk blijven, mijdt dan alles van carbon. Enkele vinkjes daarachter plaatsen maken je namelijk al gauw vele duizenden euro's armer, zo niet tienduizenden. Een lederen trolleyset die op maat is gemaakt voor het kofferruim van de Portofino geeft dan allicht meer voldoening. En is stukken voordeliger met een optieprijs van 5,5 mille.Voor wie nog dieper in de Ferrari Portofino en de ellenlange optielijst wil duiken, hier de online configurator.