Stijlvol geweld: Bentley Bentayga Field Sports by Mulliner 23/11/2017 17:00

Wild laten opjagen om het voor je handgemaakte dubbelloops te krijgen blijft een behoorlijk elitaire vorm van tijdverdrijf. Zeker in Engeland, en laat daar nu net Bentley haar wortels hebben liggen. Het prestigemerk moedigt, samen met Field Sports dat stijlvolle accessoires en hulpmiddelen voor de jacht maakt, dan ook aan je Range Rover (Holland & Holland) in te ruilen op deze speciale Bentayga.

Van vliegvissen tot valkerij; Bentley wil keer op keer bewijzen dat de Bentayga echt van alle markten (en hobby's) thuis is. Vooral rond hetgeen de elite bezighoudt, en daar hoort de jacht natuurlijk ook bij. Echter een speciale Bentayga op basis van dat thema was er nog niet en zodoende werd Field Sports (een nogal eufemistische bedrijfsnaam voor haar core business, namelijk het afknallen zo plezier mogelijk maken voor degene aan de veilige kant van de loop) ingeschakeld voor inspiratie. Al had Bentley ook gewoon even bij aartsrivaal Range Rover kunnen spieken…Leder en aluminium
Afijn, in de koffer van de Bentayga Field Sports by Mulliner, zoals het model voluit heet, gaat het er zonder meer exclusief aan toe. Zo zit de auto vol met aluminium en leder. Waar het echter vooral om draait is de speciale, uitschuifbare opberglade waarin Field Sports een scala aan cruciale hebbedingen voor de jacht heeft gestoken. Munitie, gehoorbeschermers, een verrekijker en – zowaar – een stel glazen plus wat drank. Politiek correct is Bentley daarin dan weer wel, want die laatste bevat geen alcohol. Keep your wapons close(d)
De set omvat ook kledij, zoals schoenen en een serie jassen die specifiek voor de jacht ontworpen zijn. Geen plek voor het jachtgeweer? Zeker wel. Daarvoor bevindt zich een afsluitbare opbergkoffer tussen de beide achterzetels. De twee dubbelloops zelf zijn een fabricaat van wapenfabrikant Purdey, hofleverancier op dit gebied van het Britse koningshuis.