Dit is 'm dan: de Lamborghini Aventador S Roadster 06/09/2017 18:00

Lamborghini heeft de nieuwe Aventador S Roadster gelanceerd en daarmee is ook de dakloze Italiaan weer helemaal bij de tijd.

We wisten stiekem al dat een en ander eraan zat te komen na de introductie van de Aventador S, eind 2016. En nu is deze vernieuwde en verbeterde variant van de originele Aventador ook beschikbaar als Roadster. Te laat voor deze zomer, maar volgend jaar is er weer een nieuwe ronde met nieuwe kansen om langs de kust van Monaco te flaneren. Met het dak eraf uiteraard! V12 met 740 pk
Voor de hand liggend is dat de Aventador S Roadster een vrijwel exacte kopie is van zijn dichte broer. Dat betekent dat ook hier die machtige 6.5 liter V12 met 740 pk en 690 Nm koppel aanwezig is. Kortom: genoeg paarden om flink los te gaan. Het imponerende motorgeweld is zoal bereikt door onder meer het koelsysteem te verbeteren en de kleptiming anders af te stellen, maar verder zullen we je niet vermoeien met technisch geneuzel. Dat het als een bezetende tekeer kan gaan, is het voornaamste. Vierwielsturing
Andere verbeteringen die we zagen bij de Aventador S maken nu ook hun opwachting. Denk aan vierwielsturing en het aangescherpte onderstel, zodat je nog strakker de bochten in en uit kunt sturen. Ook vermakelijk: wil je de twaalfcilinder horen en voelen brullen, dan kun je de achterruit laten zakken. Op deze manier ervaar je alle stampende cilinders maximaal. Freek, je haar danst!
De Lamborghini Aventador S Roadster is met zijn gewicht van 1.625 kilogram zo'n 50 kg zwaarder dan de Aventador S. Maar dat maakt 'm allerminst traag. Van 0 naar 100 km/h duurt slechts 3 seconden en de topsnelheid bedraagt 350 km/h. Ruimschoots genoeg om enkele haren uit je hoofd te ontwortelen. De Lamborghini Aventador S Roadster is exclusief belastingen te koop voor € 313.666,-. Wie snel bestelt kan begin 2018 rijden.