Teaser: dit is de BMW i8 Roadster 03/07/2017 13:00

Het is zover: de BMW i8 Roadster is af. De dakloze versie van de elektrische bolide liet jaren op zich wachten, maar de Duitsers zijn eindelijk klaar voor de officiële introductie.

De BMW i8 Spyder Concept debuteerde al in 2012. Later kwam de Duitse fabrikant op de proppen met de Vision Future Interaction Concept en leek de aankondiging van de productieversie aanstaande. Het geduld van potentiële kopers werd dus behoorlijk op de proef gesteld, maar eindelijk is er officieel nieuws te melden.

In de windtunnel
Althans... Op de korte video na komen we weinig te weten over de i8 Roadster. We zien de hybride sportwagen kort in de windtunnel, inclusief camouflage. De i8 Roadster verbruikt volgens voorlopige cijfers slechts twee liter benzine per 100 kilometer, dus zuinig is de eDrive-aandrijving zeker.

Facelift?
De BMW i8 Roadster oogt net even anders dan de i8 die we al kennen, bijvoorbeeld als je kijkt naar de neus en de koplampen. Het zou dus zomaar kunnen dat-ie officieel geïntroduceerd wordt met de facelift voor de reguliere i8, maar daarover meldt BMW helaas nog niets.