Onze AB Lease klanten kennen dit intussen al. De wagens waar geen BIV voor aangerekend wordt. De belasting op inverkeerstelling (BIV) werd vanaf 01/03/2012 voor particulieren en rechtspersonen (behalve ondernemingen met leasingactiviteiten) hervormd. Bij de bepaling van de belastbare grondslag wordt rekening gehouden met de milieukenmerken van het voertuig: CO2-uitstoot, uitstoot fijn stof, brandstoftype en euronorm. Via deze ingrijpende wijziging van de berekeningswijze van de BIV wil de Vlaamse Regering de bevolking aanzetten om haar aankoopgedrag inzake voertuigen te wijzigen en haar overtuigen om voor een schone wagen (nieuw of tweedehands) te kiezen.

Bij leasingwagens worden deze taxen nog steeds aangerekend op basis van het vermogen, zoals dit ook in Brussel en Wallonië gebeurt.

Om het even hoe groot dit bedrag moge zijn, doet u er altijd nog een voordeel aan een wagen te leasen waarvan de BIV reeds betaald is. Deze tweedehandse leasewagens werden bij de eerste ingebruikstelling ingeschreven op naam van AB Lease, en worden nu opnieuw aan een leasingcontract verbonden met hetzelfde kenteken.

Hieronder kan u onze lijst van jong te leasen tweedehandswagens terugvinden.Wij verwachten u hiervoor met veel plezier in onze showroom.